Tuesday, December 16, 2008

Ishikari-nabe

石狩鍋という鍋をつくりました。石狩は北海道の地名で札幌のまわりのことです。そのため、石狩鍋の材料は北海道の特産品で、鮭やじゃがいも、人参、トウモロコシ(北海道ではとうきび)、バターなどです。ベースの味は味噌と昆布だしです。
石狩鍋は変わった食べ方があり、皿に取るとこまでは普通ですが、イクラをかけて食べます。とてもおいしいですよ。

Ishikari-nabe toiu nabe wo tsukurimashita. Ishikari ha Hokkaidou no chimei de Sapporo no mawarino kotodesu. Snotame, ishikari-nabe no zairyou ha Hokkaidou no Tokusanhin de, syake ya jyagaimo, ninjin, toumorokoshi(Hokkaido deha toukibi), bata- nadodesu.base no ashi ha miso to konbudashi desu.
Ishikari-nabe ha kawatta tabakata ga ari, sarani torumadeha hutsuu desuga, Ikura wo kakete tabemasu. totemo oishii desuyo.

I cooked a nabemono named "Ishikari-nabe". Ishikari is area name around Sapporo in Hokkaido. So Ishikari-nabe's ingredients are special products of Hokkaido like salmon, potates, carrots, corns, butter.The base taste of ishikari-nabe is miso taste and seaweed broth.
There is a special erving idea to have a ishikari-nabe, it's a common before giving deal into the dish, the salmon caviar put into the dish and eat them. It's so tasty.

No comments: